دوم: ارسال از طريق منابع زميني كه بصورت افقي و در سطح يا ارتفاع خاصي از زمين انجام ميشود كه ميتواند از يك منبع ثابت مانند برج ميلاد يا درون يك ماشین به صورت سیار نصب شده باشد، در اين روش در يك شهر يا مناطق وسيعي از آن و بستگي به فاصله و محل قرار گرفتن نسبت به منبع فرستند پارازيت، تقريبن تمامي فركانسهاي ماهوارهاي در جهتهاي مختلف از كار ميافتند. دقيقن همانند پارازيتهاي فعلي كه تقريبن در تمامي كانالها اختلال ايجاد ميكنه.اين نوع پارازيت در ساعات معيني شروع ميشوند(بيشتر از زمان شروع پخش برنامههاي زنده كانالهاي مانند VOA و BBC) و تقريبن تا دير وقت شب ادامه دارند و سپس بطور ناگهاني قطع ميشوند. متاسفانه اين روش بسيار خطرناك و مضر براي سلامتي انسان و مخصوصن خانمهاي باردار نيز ميباشد.
اما براي مقابله با روش دوم ، راههاي زياد و متفاوتي وجود داره كه در اين مطلب بنده سعي كردم تمام راههاي پيشنهادي موجود را در يكجا همراه با تصاوير آن براي استفاده همه دوستان گردآوري كنم.
قبل از هر چيزي پيشنها ميكنم در صورتي كه براي شما مقدور باشه :
اول : تمام سيمها و اتصالات خود را چك كنيد و در صورت استفاده از سيمهاي با كيفيت پايين يا چند تكه آنها را عوض كنيد.
دوم : از LNBهاي قدرتمند و با Noise Figure پايينتري (كه اكثرن آنها را به نام LNB ضد پارازيت ميشناسند) مانند: Premium2،PremiumHD و يا X-Cruiser استفاده كنيد.
اين روشي كه درحال حاضر خودم هم دارم استفاده ميكنم و با ضرس قاطع ميتونم بگم كه عملي و جواب ميده،كافي شما ديشتان را با توجه به جهت منبع ارسال پارازيت در محلي قرار دهيد تا مانعي سخت سر راه امواج باشه.
قبل از هركاري سعي كنيد منبع و جهت ارسال پارازيـــت را پيدا كنيد.
در هنگام اوج پارازيت کليه قسمتهاي پشت بام را تست کنيد و جايي را که کمترين پارازيت را داشت براي فيكس کردن ديــــــش انتخاب کنيد. مثلا در چهار طرف خرپشته(قسمتي كه واسه راه پله بالا اومده) امتحان كنيد، طوري كه بين ديـــش و منبع پارازيت قرار گيره،در جايي كه تا حد ممکن در يک طرفش يا ديوار يا کولر باشه که از يک سمت حداقل پارازيت مسدود بشه.
عكس 1 : در يك ساختمان محلهاي فرضي نصب ديش كه با A , B , C در شكل زير مشخص شدهاند را مشاهده ميكنيد. همچنين نحوه دريافت سيگنال از ماهواره و دكل فرستنده پارازيت كه امواج را بطور افقي منتشر ميكنند در شكل مشخص شده است.محلهاي A و B چون جلوي آنها هيچ مانعي وجود ندارد هم سيگنال ماهوارهاي را دريافت ميكند و هم امواج پارازيت را،
ولي اگر خوب دقت كنيد محل C با مقداري فاصله از يك مانع سخت(ديوار) بنحوي قرار گرفته كه به راحتي سيگنال ماهواره را دريافت ميكند بدون اينكه امواج پارازيت روي آن تاثيري داشته باشد.با توجه و دقت به عكس زير ميتوانيم ديش خود را در محلي با فاصله مناسب، در پناه يك مانع سخت بزرگ مانند ديوار،ساختمان يا كولر قرار دهيم تا امواج پارازيت به آن برخورد نكند. البته لازم بذكر است كه اگر محل C را به محل D منتقل نماييم، روي دريافت سيگنال از ماهواره تاثير ميگذارد ،پس بايد سعي كنيم تا فاصله لازم را از مانع سخت رعايت كنيم.
به عكس الف.1 دقت كنيد و محل قرار گرفتن ديش خود بنده را خوب ببينيد:
البته اگر شما چنين محل مطمئني را هم پيدا نكرديد مهم نيست چون ميتونيد فقط جهتي كه امواج پارازيت از آنسو ارسال ميشند را ببنديد و ديش خود راكنار ديوار يا كولر يا هر مانع سخت ديگهاي قرار بدهيد. با توجه به عكس ب.1 كاملن متوجه خواهيد شد كه منبع ارسال پارازيت نسبت به ديش از سمت چپ و غرب بوده كه با قرار دادن ديش در جوار اين كولر نازنين تونستم به كل مشكل پارازيت را در اين مورد هم حل كنم.
عكس ج.1 روش استفاده از دو ديش روبروي هم رانمايش و توضيح ميدهد. (توضيح اينكه اين روش همان روش مانع سخت است كه شما بجاي ديش از كولر،توري يا هر مانع سخت ديگري هم ميتوانيد استفاده كنيد) استفاده از یک دیش (بدون LNB) جلوی دیش اصلی با فاصله حدودی بین نيم تا 1متر (به نحوی که گودي دیش ها به سمت هم باشد). توجه کنید دیشی که جلوی دیش اصلی می گذارید،نسبت به مركز ارسال پارازيت باید مایل به همان سمت باشد.
عكس زيباي د-1 را « مريم » خانم گرامي از اصفهان فرستادند كه بنظر خودم واقعن جالب و ابتكاري بود.ابتكار جالب ايشان در بكار بردن روش ديش اضافي بعنوان مانع سخت و استفاده از دم دست ترين وسايل موجود براي مقابله با امواج پارازيت.
د.1
عكس خوب ذ-1 همراه با توضيحات كامل توي عكس توسط « احمد » گرامي ارسال شده. ايشان با استفاده از روش ديش بعنوان يك مانع سخت و خلاقيت خودشان توانستند مشكل پارازيت را حل كنند.
ذ.1
تصاوير چ.1 و ح.1 هم بنوعي همان روش استفاده از مانع سخت است با اين تفاوت كه در اين روش از 2 سيم ارت هم استفاده شده.اين كه آيا واقعن اين سيمها كمكي به حل مشكل ميكنند يا اينكه كار اصلي را 4پايه قرار گرفته در كنار ديش بعنوان يك مانع سخت انجام ميدهد براي خود من هنوز جاي سئوال است، ولي چون بعنوان يك روش كارآمد مورد استفاده قرار گرفته و از آن نتيجه مورد نظر هم گرفته شده،خدمت دوستان عزيز ارائه ميگردد.
ح.1
با توجه و دقت به عكسهاي 2 ، 3 ، 4 و 5 ميتونيد بخوبي متوجه بشيد كه حتا ميتوانيد از ديوار،كولر،حصارهاي توري فلزي يا سيمي يا هرچيز مشابه آنها بعنوان مانع سخت استفاده كنيد و از شر پارازيت راحت بشيد.و اما عكس شماره 2 را «آرتين» گرامي فرستادند كه بخوبي توانستند با استفاده از توري از شر پارازيت راحت بشوند. با سپاس فراوان بخاطر تمامي زحمات دوست خوبم « آرتين » كه در زمان نبودن من،بخوبي و حتا بهتر از خودم پاسخگوي مشكلات و سئوالت دوستان بودهاند.
عكس و توضيحات خوب ايشان را بدون كم و كاستي ميگذارم :
توري 1 براي کانالهاي pmc -iran tv market بود
توري 2 براي gem – farsi1 -bbc-voa با فرکانس قبليش بود.
توري 3 براي mi tv- iran music -tv persia
البته عزيزان ممکنه منطقه اي که شما هستيد فرق کنه فقط بايد بگم حتي 1 سانتي متر بالا و پايين کردن توري تاثير داره بايد با دقت انجام بدين. در ضمن هر چقدر توريها به ديش نزديک بشن تاثيري نداره بايد بين 1 تا 1.5 متر فاصله باشه تا ديش و اگر دقت کنيد توري شماره 3 حدود نيم متر فاصله داره با توري 1و2
عكس 2.ب را « آرتين » گرامي براي روشنتر شدن و توضيح بيشتر در مورد عكس 2 فرستادند. این 1 عکسه که خودم بر اساس اون چیزایی که فهمیدم و چطوری پارازیت باعث میشه وارد چشم ال ان بی بشه و از کجاها میاد رو نشون داده. کادرهای مستطیلی شکل ناحیه هایی هست که امواج برخورد میکنه م منعکس میشه خطهای سیاه امواج هستند خطهای سفید برگشت از دیش به چشم ال ان بی هست. حالا هر چقدر نزدیک به محل ارسال باشید ممکنه از بالا هم برخورد داشته باشه که اون موقع تقریبا کاری نمیشه کرد. بسته به نوع ارسال و چگونگی دستگاه هم مهمه.
ب.2
عكس شماره 2.ج فرستادهشده توسط « پرهام » عزيز است كه با استفاده از روش توري و كمي ابتكار از طرف خودشان تونستند از پس مشكل پارازيت بربيايند.توضيحات خود ايشان: با استفاده از روش توري تونستم 100درصد كانالها را رفع پارازيت كنم. الان تمام كانالها را دارم . براي آن دسته از دوستان كه بخوان بدونن ميگم كه منطقه ما پونك هستش و انواج پارازيت از سمت كوههاي دانشگاه علوم تحقيقات ارسال ميشه من توري را بين اين جهت و ديش گذاشتم و با كمي وقت و دقت تونستم تمام كانالها را با اينكه هوا ابري بود بگيرم. من از قفسه هاي فلزي استفاده كردم و همه ميتونن با هزينه كم (7، 8 هزار تومان) اين كار را انجام بدن .چون انعطاف اين روش بسيار زياده و توري را ميتوانين به هر شكلي ،با توجه به موقعيت ديش دربياوريد.
ج.2
3
4
ب.4
همچنين درصورت امكان ميتونيد ديشتان را توي بالكن يا در حياط خانه يا اگر حياط شما داراي استخر هست آن را توي استخر(البته خالي) قرار بدهيد،البته اگر مثل خود بنده توي آپارتمان زندگي نميكنيد.
عكسهاي 6(ب،ج و د) قديميترين و اولين روش ميارزه با پارازيت را نشان ميده كه البته اين روش در چند سال گذشته كاربرد زيادي داشت و حتا هم اكنون نيز در مناطقي كه شدت پارازيت در آنها نسبتن كمتر و ضعيفتره قابل استفاده و اطمينانه.
ب.6
ج.6
اين هم همان روش قبل از زاويهاي ديگر:
عكس شماره 7 نيز يكي از روشهاي اوليه و قديمي مبارزه با پارازيته كه در اين روزها با توجه به شدت و منابع مختلف و متعدد ارسال امواج بعيد ميدونم كارآيي قديم خودش را داشته باشه. البته شما ميتونيد از فيتورهاي قديمي آلومينيومي(استوانهاي و تو خالي) كه براي LNBهاي C.Band يا K.U در ريسيورهاي آنالوگ استفاده ميشد يا چيزي شبيه به آنها هم استفاده كنيد. فقط توجه داشته باشيد هيچگاه قسمت انتهايي LNBتان در هر حالتي بايد باز بماند.
شخصن اين روش را در 2 مورد استفاده و از آن نتيجه خوبي گرفتم،
هرچند در چند مورد ديگه هيچ نتيجهاي نداشت، كه فكر ميكنم علت آن بخاطر مسير ارسال پارازيتها باشد.
1- يك قوطي تن ماهي را از دوطرف دربهايش را جدا كنيد.
2- قوطي را از سر (( ال ان بي )) و دور آن قرار دهيد تا مانع رسيدن امواج پارازيت كه به صورت افقي مي آيند بشه
3- براي ايستادن قوطي مي تونيد اون رو بين سه ميله نگهدارنده (( ال ان بي )) گير بديد.
در ضمن بگم با قوطي كنسرو و يا رب نميشه چون ضخامت ورق اونها كمتر هست و همچنين ابعادشون هم مناسب نيست !
كمي توري سيمي را در انتهاي 3پايه ديش ،درست در محل اتصال به فيتور LNB ببنديد،همانند روش فويل آلومينيومي.
ريختن 2-4 ليتر آب روي تمام سطح و پايههاي ديش.
ميله بالايي ديش را اندکي تغيير دهيد ميدونم امکان داره قدرت سيگنال پايين بياد مثلا بشه 45% ولي در عين ناباوري مي بينيد که مقدار پارازيت کمتر ميشه، در پارازيت زياد فکر قدرت بالا نباشيد زيرا هر چه ديش دقيق تر باشد به مرکز و قلب پارازيت نزديک تر مي شويد.
شما مي توانيد يک جريان برق 12 ولت را به ديش متصل نمائيد ، اين برق مي تواند توسط يک ترانس 12 ولت تامين شود . با اينکار قدرت دريافت امواج توسط ديش بيشتر خواهد شد .
يك اتاقک کوچک با برزنت يا ايرانت براي ديش خود بسازيد .حتي الامکان از عايق در ساخت آن استفاده کنيد،ميتوانيد چنين اتاقکي را با حداقل هزينه بسازيد.
منبع عكسها: بلاگ navidazadi
0 پاسخ به چطور جلوی پارازیتهای ماهواره ای را بگیریم ؟
نظر شما چیست؟